* common.systemMessage *

* common.systemQuestion *

Rendben

Mégsem

Rusztikus esküvői dekoráció, avagy előre kis-pajtások! :)

Egy esküvő dekorációja számtalan stílusban készülhet, bár ezzel azt hiszem túl sok újat nem mondtam.. Az idei szezonban újra az egyik legmenőbb tematika lett a rusztikus stílusú esküvői dekoráció, ezen a trenden a tavalyi vintage hullám után annyira nem is vagyok meglepődve. Na de mit is jelent pontosan, hogy rusztikus? Hogyan jelenik ez meg az asztaldíszekben, fénydekorációban, vagy akár a helyszínben? Ezt mutatom ma meg nektek..

rusztikus fények

Először is keressünk egy romantikus, vidéki helyszínt, lehetőleg régi pajtát, udvarházat, vagy rendezvénycélokra átalakított istállót.. Mert hogy mit is jelent pontosan a rusztikus: “A rusztikus szó jelentése: paraszti, falusias. Ez az irányzat a lehető legtermészetesebb a vidéki stílusok között. Előszeretettel használja a durván megmunkált, vagy kezeletlen fákat. A színvilág is meglehetősen natúr, a fehér, a halvány bézs vagy a homokszín jöhetnek szóba, a mintás nem jellemző, inkább egyszínű anyagokat használnak.” Ennek megfelelően egy rusztikus stílusú esküvői dekoráció is hasonló hangulatot áraszt..

rusztikus esküvői dekoráció

A fenti képet egy írországi vadászház honlapján találtam, amelyet kimondottan esküvők céljára alakítottak át, nem is akárhogyan. Láthatjátok az egyszerűségében rejlő romantikus nyugalmat, a natúr textilek, abroszok és kiegészítők felhasználását a dekorációban, a hófehér lampionok és az egyszerű, pár szálból álló esküvői asztaldíszek tökéletes egységét. Az idei szezonban rengeteg esküvőn használtam hasonló kellékeket, az asztaldíszek alapja számos esküvőn volt már befőttesüveg, boros palack, ezeket fénydekorációhoz is remekül fel tudjátok használni.

rusztikus esküvői dekoráció

Ez a kép egy amerikai helyszín fotója, szintén egy régi udvarház újragondolt és átépített esküvői helyszíne, itt már azért kevésbé beszélhetünk a nyers, vidéki formákról és anyagfelhasználásról, de a gerendázat és a tető felépítése azért egyértelműen utal az épület egykori funkciójára. Láthatjátok, rusztikus esküvői dekorációban is sokféle lehet az irány, itt az abroszok, székszoknyák és masnik is elég visszafogottak, a fehér, ekrü és kávébarna színek nem tolakodóak, az asztaldíszek pedig nem emelkednek ki középvonalból, jelenlétükkel inkább csak kiegészítik a terítéket.

Remélem, hamarosan érkezik egy újabb menyasszonyom, aki egy brutál romantikus pajtában képzeli el élete napját és lehetőségem lesz egy igazi, rusztikus lagzi dekorációjára is! :) Nektek hogy tetszik ez a stílus?

 

 

Ha szeretnél értesülni új bejegyzéseinkről, kövess bennünket a Facebook oldalunkon, az Instagram fiókunkon, vagy a Pinteresten

Ez a cikk a(z) Esküvői asztaldísz kategóriában jelent meg.

Cimkék

rusztikus esküvői dekoráció fehér esküvői dekoráció lampion dekoráció
Wedding Factory