* common.systemMessage *

* common.systemQuestion *

Rendben

Mégsem

9 ötlet Valentin-napi esküvőhöz

Valentin napon nehéz nem fantáziálni egy romantikus esküvőről! Ezen a napon ünnepeljük a szerelmet világszerte, miért ne ünnepelnétek meg szerelmeddel saját boldogságotokat egy Valentin napi esküvővel? Ha a romantika megszállottja vagy, akkor érdemes elgondolkozni rajta, hogy az esküvődet is február 14-el kösd össze.
Egy kis történelmi háttér: Szent Bálint, Terni püspöke a 14. század óta a jegyesek és a fiatal házasok védőszentje. Mielőtt keresztény hite miatt kivégezték, a börtönben raboskodva csodát tett: visszaadta egy lány szeme világát. Kivégzése előtt búcsúlevelet írt a lánynak, amit „a Te Bálintod” aláírással zárt le, innen ered a híres Valentin-napi üzenet küldés. Vallási eredete az idegen elnevezés (Valentin-nap) miatt elhomályosult, de a hagyomány megmaradt: ezen a napon a szerelmesek megajándékozzák egymást.
Nem tudod, hogyan lehetne stílusos Valentin-napi esküvőd? Összegyűjtöttem neked pár tippet:

Mutasd ki a szerelmedet!

Valentin-napi esküvői dekoráció

Elsőként gondold végig, hogy mit jelent számodra a Valentin-nap. Meríts inspirációt saját szerelmi történetetekből: jeleníts meg pár fontos momentumot, jellegzetes, számotokra különleges helyszínt vagy közös élményekre utaló dekorációs elemet!

Hangulatvilágítás minden mennyiségben!

Valentin-napi esküvői dekoráció

Ezen a napon nem kell fukarkodni a hangulatvilágítással, gyertyákkal! A táncteret led lámpa füzérrel, míg az asztalokat gyertyákkal díszítheted, hiszen kevés dolog olyan romantikus, mint egy gyertyafényes vacsora, amit a selyem vagy flitteres futó még jobban kihangsúlyoz! Az asztaldísz készülhet piros és fehér virágokból vagy egyszerűen vörös rózsaszirmokból, használhatsz elegáns karos gyertyatartót vagy üveg vázákban lebegő gyertyákat is.

Mondd el virággal!

Valentin-napi esküvői dekoráció

A Valentin-napot legtöbben a rózsával azonosítják, de más virágokat is használhatunk a dekoráció elkészítésekor, például a drámai hatású amarilliszt, vörös kállát, szellőrózsát.

Inni-és harapnivalók

Valentin-napi koktél

A Valentin-napi esküvő nélkülözhetetlen kelléke a kimondottan erre a napra készült különleges koktél. Lehet ez akár eperrel, málnával vagy gránátalmával dekorált piros vagy pink koktél, csillámmal „felturbózott” pezsgő, ha rajongasz a szivecskés szimbólumokért, akkor akár a koktél keverő pálcán is megjelenhet a kedves szimbólum. Különleges nassolni való, egyben a dekoráció része is lehet a kandírozott rózsaszirom vagy a félig csokoládéba mártott eper is.

Andalító zene

Valentin-napi esküvői dekoráció

Az első tánc hátteréül valószínűleg közös kedvenc romantikus dalotok fog szolgálni. Ha azt szeretnéd, hogy a hangulat egész este megmaradjon, kérd meg vendégeidet, hogy mondják el, mi az ő kedvenc szerelmes számuk. Nagyon kedves módja a köszönet és irántuk érzett szereteted kinyilvánításnak, ha belekeversz párat ezekből a zenelistába; vendégeid biztosan nagyon hálásak lesznek, hogy a saját kedves emlékeiket is felidézhetik.

A torta

Valentin-napi esküvői dekoráció

Ahogyan az esküvői dekorációnál, úgy az esküvői tortánál sem kell feltétlenül giccsparádéra gondolni. Egy egyszerű, friss virágokkal díszített máz nélküli vagy egy csokoládémázas, vörös bogyós gyümölcsökkel, eperrel díszített torta tökéletesen illeszkedhet a romantikus hangulathoz és a dekoráció többi eleméhez.

Gondoskodó köszönetajándék

Valentin-napi köszönetajándék

Bár rengeteg Valentin-napi köszönet ajándék ötletet találtam, nekem mind közül ez volt a legkedvesebb. Ha a cukorkákat, szappanokat és habfürdőket elcsépeltnek találod, gondolkozz el azon, hogy a köszönet ajándékkal egyben jót is tehetsz! Igazi állatbarátként készíthetsz ehhez hasonló szív alakú madár csemegéket, amiket akár az esküvő napján a vendégekkel együtt kiakaszthattok a közeli bokrokra, fákra.

Egyszerűen romantikus

Valentin-napi menyasszonyi csokor

A Valentin-napi esküvő kötelező eleme a vörös színű rózsa. Készülhet a menyasszonyi csokor kizárólag vörös rózsákból, de más virágok is kiegészíthetik, mint a képen látható csokrot a kálla , vörös bogyók és egy kevés zöld tuja, ami megtöri az egyhangúságot.

Ha szeretnél értesülni új bejegyzéseinkről, kövess bennünket a Facebook oldalunkon, az Instagram fiókunkon, vagy a Pinteresten

Ez a cikk a(z) Esküvői dekoráció kategóriában jelent meg.

Cimkék

piros esküvői dekoráció piros-fehér esküvői dekoráció ünnepi esküvői dekoráció
Wedding Factory