* common.systemMessage *

* common.systemQuestion *

Rendben

Mégsem

A legjobb esküvői témaválasztások kockáknak

Kocka esküvői dekoráció

Ha te is rajongsz a sorozatokért, könyvekért vagy képregényekért, ezek a kocka esküvői témák épp neked szólnak :)

Előrendelted a legújabb Harry Potter könyvet, amint tudomást szereztél róla vagy megnézted eredeti nyelven kedvenc sorozatod új évadást, mert nem tudtad kivárni, hogy magyar nyelven is megjelenjen? Akkor egész biztosan elgondolkoztál már rajta, hogy rajongásod tárgyát az esküvői témában is megjelenítsd valahogy. Volt már erre korábbi munkáim során is példa (lásd Jóbarátok, Great Gatsby, vagy éppen az irodalom rajongó esküvő), mindig örülök, ha valami szokványostól eltérő, izgalmas témával dolgozhatok, így remélem, sokan kaptok kedvet hasonlóan izgalmas esküvőhöz! :)

Harry Potter

Kocka esküvői dekoráció

Mindenkinek van legalább egy ismerőse, aki rajong a Harry Potter sorozatért. A téma többek fantáziáját is megragadta, egyre több pár dönt a Harry Potter témájú esküvők mellett (ha nem hiszed, keress rá a Pinteresten!). Az esküvői dekorációhoz jöhet minden, ami a könyvekkel összefügg: bármi, ami baglyos, cikeszes, vagy valahogy a varázsvilághoz kötődik. Csak pár példa: csíkos sálak, elvarázsolt, hosszú faasztalos esküvői helyszínek, Teszlek Süveg  az ülésrendnél, koktélok bájital stílusban, az egyes házakat megjelenítő torta, lebegő gyertyák… és még sokáig sorolhatnám!

Star Wars

Kocka esküvői dekoráció

Photo by Los Angeles Wedding Photographer Rob Greer

A Star Wars minden idők egyik legnépszerűbb filmsorozata, amit a sorozat folytatása csak még jobban tetézett. Egy vérbeli Star Wars rajongó pár rengeteg féleképp csempészheti bele a film részleteit az esküvőbe (nem kell feltétlenül Chewbaccának öltöztetned a tanúkat). Akár azok is csipegethetnek egy-két részletet, akik nem vágynak Halálcsillag esküvői tortára: gondoljunk csak a női szereplők izgalmas hajkoronáira, vagy a jellegzetes idézetekre, amik végig kísérik az összes részt és amikből párat elrejthetünk a meghívókon. Pár maszkot, lézerkardot is kitehettek akár csak a fotózkodáshoz vagy az esti bulihoz is.

Ki vagy, Doki?

Kocka esküvői dekoráció

Talán hazánkban kevésbé ismert ez a brit klasszikus sorozat, ami először a hatvanas években jelent meg, majd később 2005-ben egy hosszabb kihagyás után már új köntösben ismét elindult,  világszerte rengeteg rajongó örömére. Aki szereti a sorozatot és a kék színt, az bátran csempéssze bele az esküvői témába is kedvenc Doktorát! Az én nagy kedvencem a lenyűgöző torta mellett a daleknak öltöztetett kislány és a kék csokorba ügyesen beleépített szónikus csavarhúzó :) De jöhet minden, ami TARDIS kék (így az esküvői hagyományokból is kipipálhatunk egyet), rendőrségi fülkére emlékeztető táblák, vagy más dekorációs elemek, a Doktor stílusában felöltözött vőlegény…

Trónok harca

Kocka esküvői dekoráció

Bár nem épp báránylelkűeknek való, hiszen bővelkedik az erőszakban, mégis a többség nagy kedvence a Trónok Harca sorozat. Én a véres-legyilkolt tortát egy kicsit soknak érzem, de a kis sárkánytojás köszönetajándék, az elegáns meghívó (főleg, ha a szöveg is a sorozathoz van igazítva!), és a mesés arany díszítésű esküvői ruha mind olyan részletek, amiket érdemes lehet kiemelni.

Szuperhősös

Kocka esküvői dekoráció

A legtöbb menyasszony saját hőseként tekint a vőlegényére, miért ne köszönhetne vissza ez a gondolat az esküvőn is? Akár az öltöny alá rejtett, csak a fotózáson előbukkanó szuperhős pólóként, vagy már egy képregény stílusban készült esküvői meghívón is? Természetesen az esküvői dekorációba (sőt, akár diszkréten a menyasszonyi csokorba) is beépíthetjük a képregények és szuperhősök iránti tiszteletünket, az apró legó figurákkal ellátott ültetők például szerintem zseniálisak!

Témák, amiket inkább hanyagoljunk...

Bár a fent leírt témákon túl még rengeteg olyan film, sorozat és könyv van, ami sokak szívét meghódította (lehetetlenség egyetlen posztban felsorolni), mégis akadnak olyan témák, amiket érdemesebb mellőzni (még ha most nagyon viccesnek tűnik is). A korábbi bejegyzésemben is említett Szürke ötven árnyalata feldolgozása is némi körültekintést igényel, ha nem szeretnénk, hogy az idősebb rokonok frászt kapjanak, illetve nem a legjobb ötlet a Dexter sorozat iránti rajongásunkat a Nagy Napon kifejezni… Megdöbbenésemre jócskén akadtak képek bájos véres muffinokról, legyilkolt tortákról, esküvői dekorációként szolgáló, darabokban heverő Barbie babákról, sőt a tortát lefóliázott szobában szeletelő ifjú párról is… Ízlések és pofonok :)

Ha szeretnél értesülni új bejegyzéseinkről, kövess bennünket a Facebook oldalunkon, az Instagram fiókunkon, vagy a Pinteresten

Ez a cikk a(z) Esküvői érdekességek kategóriában jelent meg.

Cimkék

érdekes esküvői dekoráció sorozat rajongó esküvői dekoráció filmes esküvői dekoráció
Wedding Factory