* common.systemMessage *

* common.systemQuestion *

Rendben

Mégsem

Esküvő szervezés buktatói

Az ember életének egyik legboldogabb napja, amikor összeköti az életét a számára legfontosabb emberrel. Éppen ezért fontos nagyon körültekintőnek lenni a Nagy Nap megtervezésénél: elsőre nem is gondolná az ember, hogy mennyi szervezéssel, egyeztetéssel (és pénzkiadással) jár, míg minden részlet a helyére kerül. Mivel rengeteg kisebb-nagyobb dologra kell odafigyelni, a menyasszonyi ruhától a fotóson, dekoráción, csokron, meghívón át a helyszínig, nagyon könnyen előfordulhat, hogy nem egészen olyan lesz a végeredmény, mint amilyennek megálmodtad. Ezért összeszedtem pár gyakori hibát, amit a legtöbben elkövetnek, és amikre fontos odafigyelni.

Komoly tervezésbe fogni, mielőtt meghatároznátok a büdzsét

Természetes, hogy az eljegyzés másnapján már a legújabb menyasszonyi ruha kollekciókat nézegeted, és már látod is magadat egy tenger partján a tökéletes ruhakölteményben, és természetesen szeretnél mindenkit meghívni a Nagy Napotokra, hogy osztozzon az örömötökben. Ha azonban már másnap nagy költekezésbe kezdesz, megveszed a ruhát (mindegy mennyibe kerül), lefoglalod a helyszínt, anélkül, hogy előzőleg megállapítottátok volna, hogy mennyit szeretnétek költeni az esküvőre, jó eséllyel a későbbiek során komoly kompromisszumokat kell majd kötnöd, például megnyirbálni a vendéglistát vagy lemondani a nászútról. Éppen ezért az első és legfontosabb, hogy mennyit szántok összességében az esküvőre (minden tételt beleszámítva), ezután összeállíthatjátok a vendéglistát, majd kiválaszthatjátok a helyszínt. A büdzsé ugyanis egy keretet ad, megkönnyíti a döntést és megmutatja a lehetőségeket. Minden apróságra gondolni kell ilyenkor, az esetleges borravalóktól a kocsi szolgálatig, hogy később ne legyen váratlan kiadás, ami nem volt betervezve.

menyasszonyi ruha

Az időjárás figyelmen kívül hagyása

Ha az esküvőt kültéren tartjátok, az eső szó szerint mindent elmoshat, ha nem készültök rá fel megfelelően. A legtöbben csak remélik, hogy nem fognak ki pont egy esős napot, de ez nagyjából azzal egyenlő, mintha a homokba dugnád a fejed. Sokan nem akarnak arra költeni, hogy a helyszínen esernyők legyenek vagy az eső ellen védő sátrak, ha jó eséllyel nem is lesznek használva. Viszont ha nem foglalod le például a sátrakat időben, az utolsó pillanatban erre már valószínűleg nem lesz lehetőséged. Kevés olyan dolog van, ami jobban elrontaná az esküvőt, mint egy ronggyá ázott, didergő násznép.

Esős esküvő

A kültéri esküvő költségeinek lebecsülése

A legtöbbekben az a romantikus elképzelés él, hogy egy kültéri esküvő mindig sokkal olcsóbb. Azonban nem számolnak a sátrakon felül a kültéri mosdók, világítás, hűtő-vagy fűtőberendezések, generátorok bérlésének költségével, ami összeadva azért jelentős kiadást jelent.

Esküvői sátor

Túlzsúfolt helyszín

Minden helyszínnek megvan a befogadóképessége. Ahhoz, hogy vendégeid jól érezzék magukat, ne pedig úgy, mintha egy zsúfolt liftbe szálltak volna, erre a tényezőre is gondolj, amikor a vendéglistát összeállítod és kiválasztod a helyszínt.

Zsúfolt esküvő

Túl részletes programterv

Bár ez életed legboldogabb napja, és azt szeretnéd, hogy örökké tartson, ellenállj a kísértésnek, hogy túlzsúfold programokkal, hiszen a vendégek a végére elunhatják magukat, és biztosan elcsúsztok a tervezetthez képest.

Esküvői terv

Menyaszörny

Ahhoz, hogy tényleg élvezni tudd a saját esküvődet, ezen a napon biztosan a szokásosnál is nagyobb lazaságra lesz szükséged. A virág szóró kislány lebetegedett, az apósod flörtölni kezdett a főnököddel, a tortát kicsit késve hozták vagy az apukád bemutatja (nem túl meggyőző) tánctudását? Ezek mind előfordulhatnak, de kit érdekel? Ez a nap arról szól, hogy jól érezd magadat, ahogyan a párod és a vendégeid is, nem pedig arról, hogy azon szorongj, hogy az asztalterítő egy árnyalattal sötétebb, mint amit rendeltél.

Menyaszörny

Túl sok aggodalom

Természetesen azt szeretnéd, hogy mindenki jól érezze magát, de ne téveszd szem elől, hogy ez a te esküvőd. Ha túl sokat izgulsz, hogy mit fognak majd szólni mások az esküvői témaválasztáshoz vagy a dekorációhoz, az elveheti az örömöt, amit a tervezgetés ad. Ha van elég szék, jó a hőmérséklet és elég étel van, akkor megfelelően gondoskodtál a vendégekről. Minden, ami ezen túl van (a ruhád, hajad, csokrod, dekoráció), már rólad szól!

Bringás esküvő

Mindenképp ragaszkodni a tradíciókhoz

Az esküvői tradíciók szép keretet adhatnak az esküvőnek, de nem kell görcsösen ragaszkodni hozzájuk. Színes ruhát szeretnél felvenni vagy kihagynád a beszédet a vacsora előtt? Nem tetszik a családi hagyomány, amit megpróbálnak rád erőltetni? Az esküvőket pont az teszi különlegessé, amit a menyasszony és a vőlegény a személyiségükből hozzáadnak!

Esküvői tradíciók

Összességében azt tudom tanácsolni, hogy még időben kezdjétek el pároddal a büdzsé, vendéglista megtervezését, ehhez igazítva kérjetek árajánlatot, beszéljetek személyesen a szakemberekkel, nézzétek meg a referenciákat, és ezután döntsetek. Készülj fel a váratlan fordulatokra, de az esküvő napján már lazíts, hiszen a legeslegfontosabb, hogy érezd jól magad!

Ha szeretnél értesülni új bejegyzéseinkről, kövess bennünket a Facebook oldalunkon, az Instagram fiókunkon, vagy a Pinteresten

Ez a cikk a(z) Esküvői érdekességek kategóriában jelent meg.

Cimkék

menyasszonyi ruha egyedi esküvői dekoráció esküvő tervezés
Wedding Factory