* common.systemMessage *

* common.systemQuestion *

Rendben

Mégsem

Te megálmodod, mi elkészítjük!

Esküvői dekoráció, virágkötészet

Esküvői szokások a nagyvilágból

Valami régi, valami új, valami kölcsönkapott, valami kék, csokor dobás, első tánc; az esküvői tradíciók nem csak a hagyomány tisztelők körében örvendenek töretlen népszerűségnek. Ha megvan a tökéletes menyasszonyi ruha, megálmodtad a hozzá illő menyasszonyi csokrot és esküvői dekorációt, már csak a különböző hagyományok hiányoznak a tökéletes esküvőhöz. Számos országnak, kultúrának saját kedvenc esküvői hagyományai is vannak, ami színesebbé teszik a Nagy Napot a vendégek és a pár számára.

Vannak egészen aranyosak is köztük (Svédországban például, amikor az ara elhagyja a szobát, a nőnemű vendégek megpuszilják a vőlegényt), pár számunkra nehezen értelmezhető (a kongói párok nem mosolyoghatnak az esküvőjükön), és van olyan is, ami egészen hajmeresztő (Mongóliában a jegyes párnak meg kell ölnie egy csirkét, majd együtt feldolgozni, hogy megtalálják az egészséges máját, csak ezután kezdődhet a ceremónia). De ami az összes ilyen szokást összeköti az egyetlen dolog (és ez a legfőbb): a szerelem.

Ha követed a hagyományokat, az elképzelések szerint örökké tartó boldogságra lelsz lelki társaddal. Tehát még akkor is, ha az indiai feleségeknek először egy fához kell hozzámenniük feleségül, a dél-koreai férjeknek pedig a család és a barátok elnáspángolják a talpát, az egész hercehurca végül megéri. Ha a végeredmény a boldogan éltek, amíg meg nem.., akkor a dolog jól sült el.

A mostani bejegyzésben egy kicsit körültekintünk a világban, milyen számunkra furcsa hagyományok szerint házasodnak össze nap, mint nap a párok. Ha valamelyik megtetszik, nyugodtan vedd át, még ha nem is saját kulturális örökségünk része.

Franciaország

Esküvői hagyományok

Jó hír: A francia menyasszony és vőlegény a hagyomány szerint csokoládét és pezsgőt fogyaszt a szertartás után.

Rossz hír: Ezeket a finomságokat a vécécsészéből kell elfogyasztaniuk! A hagyomány lényege, hogy a pár erőt nyerjen a nászéjszakához…

Kína

Esküvői hagyományok

Kínában a vőlegény a hagyomány szerint íjjal és három nyílvesszővel lelövi a menyasszonyt, majd eltöri a nyilakat, hogy a szerelmük örökké tartson. Reméljük a nyílhegyeket azért lövés előtt leszedik.. Egy másik furcsa szokás, ami szintén Kínához köthető, hogy a szertartás után a menyasszony haját egyetlen tincs kivételével teljesen leborotválják, ez a tisztaságot és a szépséget jelképezi.

Mauritius

Esküvői hagyományok

Sok leendő menyasszony szigorú diétába kezd az esküvő előtt. A mauritiusi menyasszonyoknál ez épp ellenkezően van: ők mindent megtesznek, hogy minél több túlsúlyra tegyenek szert az esküvőig. Minél kövérebb, annál jobban örül a férj, mivel a plusz kilók arra utalnak, hogy a menyasszony jómódú és jóltáplált.

Németország

Esküvői hagyományok

Első közös házimunkaként a friss német házasok együtt takarítják fel azoknak a porcelán tányéroknak a maradványait, amiket a násznép dobált el, hogy távol tartsák a gonosz szellemeket. A lényeg, hogy közös erőfeszítéssel a későbbiekben is bármilyen akadállyal szembe tudjanak szállni.

Japán

Esküvői hagyományok

Az esküvőjük napján a japán nők hagyományos Shinto ceremónián vesznek részt, ahol tetőtől talpig fehérbe öltöznek. A fehér kimonót egy hatalmas kapucni egészíti ki, ami elrejti a szarvakat, amiket a menyasszony az anyósa iránti féltékenység miatt növesztett.

Oroszország

Esküvői hagyományok

A tisztelet jeleként a moszkvai párok esküvői képeket készítenek a Névtelen Katona Sírjánál, majd virágokat helyeznek az emlékműhöz. Talán nem ez a helyszín jutna először eszedbe az esküvői fotók elkészítéséhez, de kétségtelenül komoly jelentéssel bír a hagyomány.

Skócia

Esküvői hagyományok

Skóciában a barátok és rokonok úgy felezik ki törődésüket, hogy a savanyú tejtől a rothadó halig mindenféle gusztustalan, büdös dolgot öntenek a leendő menyasszony nyakába, majd fához kötik, végül este elviszik este inni. Azt remélik ettől a hagyománytól, hogy ha ezt kibírja szerencsétlen leendő feleség, akkor bármit kibír, még a házasságot is. Nem hiszem, hogy sokan szeretik szívből ezt a hagyományt :)

India

Esküvői hagyományok

Indiában, ha a Mars és a Szaturnusz a hetedik házban állt születésedkor, akkor el vagy átkozva és ami még rosszabb, a férjed korai halálát okozhatod. Hogy ezt a kellemetlenséget elkerüld, először egy banánfához kell hozzámenned, akit a ceremónia után kivágnak, hogy megtörje az átkot. Szegény fa!

Korea

Esküvői hagyományok

A koreai hagyomány szerint a vőlegény talpát hallal vagy náddal verik el az első nászéjszaka előtt. Ezzel azt biztosítják, hogy a menyasszony ne legyen csalódott az első házasként együtt töltött éjszakán.

 

A fenti példákból is látszik, hogy a házasságért a szépséghez hasonlóan meg kell szenvedni, de a sok-sok esküvő és a boldog párok azt mutatják, hogy mindenképp megéri! :)

Képek és cikk forrása: http://www.brides.com

Ha szeretnél értesülni új bejegyzéseinkről, kövess bennünket a Facebook oldalunkon, az Instagram fiókunkon, vagy a Pinteresten

Ez a cikk a(z) Esküvői érdekességek kategóriában jelent meg.

Cimkék

esküvői hagyományok hagyományos esküvői dekoráció
Wedding Factory