* common.systemMessage *

* common.systemQuestion *

Rendben

Mégsem

Gomez és Morticia egybekel - avagy esküvő a Halloween jegyében

Az Addams Family jól ismert házaspárja is megnyalná mind a húsz ujját egy hátborzongató estéért, hát még egy igazi Halloween rajongó! :) Rengeteg tematikus esküvőt dolgoztam már fel a blogban és már most, a napokban gőzerővel készülünk a jövő évi szezon trendjeire, közeledik a borzongások éjszakája, emellett én sem tudok elmenni szó nélkül.

A Halloween eredete a római időkre nyúlik vissza, amikor a rómaiak elfoglalták a Brit-sziget jelentős részét. A római hódítások során Gallia integrálódott a Római Birodalom, így a kelta kultúra ünnepeinek elemei kezdtek a római ünnepek hagyományaival összemosódni. A pogány kelta hagyományok közt szerepelt az őszi samhain ünnep, amit a kelta napisten tiszteletére rendeztek. Ekkor a mai Nagy-Britannia és Észak-Franciaország területén élő kelták megünnepelték a kelta újévet, amely október 31. éjszakájára esett, és megköszönték a napistennek, hogy a földet és a termést gazdaggá tette. Többek között ezért is tévedés, hogy a Halloween egy fajta “majmolása” lenne valami modern, nyugati szokásnak, komoly történelmi gyökerei vannak ennek az ünnepnek.

Ha azt gondolnátok, hogy nincs olyan pár, aki az esküvőjét összekötné a Halloween-nel, akkor nem láttatok még mindent! :)

Halloween esküvői dekoráció

Oooops, elég vad dolgokat lehet találni a neten ebben a témakörben, az asztaldíszek itt elég vagányak, bár a koponyákat kicsit súlyosnak érzem… Ezzel együtt igazi kihívás lenne egy Halloween lagzit dekorálni, ahogy látom a legfőbb szabály, hogy nincs szabály. :)

Halloween esküvői dekoráció

Direkt indítottam a leginkább horrorisztikus ötletekkel, haladjunk kicsit lágyabb vizekre. Brutál jól mutat a lila-fekete kombináció, lazítja és ki is egészíti a tematikát és egy kis romantikát is sikerült vinni az összképbe. Az egyedi grafikáért és a tortáért pedig egyszerűen odavagyok.

Halloween esküvői dekoráció

Végül pedig egy igazán színes, vidám kifuttatása a sztorinak, szinte valamennyi kötelező kelléket felhasználtak ehhez a dekorációhoz, igazán jó ötletekkel kombinálva. A kis dísztökökre illesztett ültetőkártyák külön kreatív pontot érdemelnek, az alma-cupcake pedig egész egyszerűen zseniálisan néz ki. :) Mit szóltok? Bevállalnátok egy kis esküvői hidegrázást? :)

Ha szeretnél értesülni új bejegyzéseinkről, kövess bennünket a Facebook oldalunkon, az Instagram fiókunkon, vagy a Pinteresten

Ez a cikk a(z) Esküvői érdekességek kategóriában jelent meg.

Cimkék

színes esküvői dekoráció lila esküvői dekoráció narancs esküvői dekoráció érdekes esküvői dekoráció lila menyasszonyi csokor különleges esküvői dekoráció egyedi esküvői dekoráció halloween esküvői dekoráció
Wedding Factory