* common.systemMessage *

* common.systemQuestion *

Rendben

Mégsem

Páratlan pompa és évezredes rítusok - egy esküvő Indiában

Indiában az esküvők a leglátványosabb eseménynek számítanak. Általában 1500-2000 fő vesz részt, nem nehéz belecsöppennünk egy ilyen rendezvénybe. A mai napig jellemző (főleg vidéken), hogy a család előre kiválasztja a házastársat gyermeke számára, a lányos családok pedig a lány születésétől kezdve arra gyűjtenek, hogy látványos esküvőt szervezzenek, ahová mindenki mindenkije hivatalos, hatalmas lakomázás, virágok, lampionok, fények és fényűzés van a középpontban

Indiai esküvői szokások

Indiában egy esküvő nemcsak a két fiatal boldogságát, de a két család szövetségét, összetartozását is jelenti. Ezért aztán nem véletlen, hogy sokszor több ezres násznép előtt tesznek fogadalmat, vagy előzetes asztrológiai számításokat végeznek az esküvő napját illetően, amelyek megadják, hogy a pár számára melyek a szerencsésebb napok az egybekelésre.

Indiai esküvői szokások

Az indiai horoszkóp szerint vannak olyan emberek, akik rosszkor, rossz csillagzat alatt születtek; őket hívják Manglik-nak, és a hagyományok szerint ők elátkozottak születésüktől fogva. Így nem csoda, hogy a Manglik emberek rossz hatással vannak az esküvőre is, nem lesz szerencsés a közös életük a párjukkal, sőt, szélsőséges esetben a házasság az egyik szülő halálához is vezethet. Hogy semlegesítsék ezt a hatást, egy Kumbh Vivah nevű szertartást kell tartaniuk az esküvő előtt. Ez pedig nem más, mint a Manglik személy esküvője egy Vishnu isten szoborral, vagy egy Peepal (banán) fával.

Májusban turistaként is igen könnyen lehet belebotlani egy hindu esküvői szertartásba, ha arra jártok, mindenképpen érdemes közelről is szemügyre venni egy ilyen szertartást, életre szóló élménnyel lehettek gazdagabbak.. :)

 

Ha szeretnél értesülni új bejegyzéseinkről, kövess bennünket a Facebook oldalunkon, az Instagram fiókunkon, vagy a Pinteresten

Ez a cikk a(z) Esküvői érdekességek kategóriában jelent meg.

Cimkék

virágos esküvői dekoráció indiai esküvői dekoráció érdekes esküvői dekoráció
Wedding Factory