* common.systemMessage *

* common.systemQuestion *

Rendben

Mégsem

Szaftos sztorik, botrányos esküvők..

Mai bulvárrovatunk főszereplői nem mások, mint a híres-hírhedt brit uralkodói dinasztiák.. A szigetország múltbéli és jelenlegi királyai, valamint azok sarjai úgy látszik, a múltban is bőven szolgáltattak témát a magánéletükön való csámcsogásra, így hát kipécéztünk három jeles férfiút, s érdekes nőügyeiket.. :)

Kezdjük a legnagyobb himpellérrel, VIII. Henrik igen véreskezű fickó volt, a magánélete pedig több, mint érdekes, pedig épp ő volt az, aki mindenáron igyekezett a törvényes mederben tartani a dolgokat – már csak azért is, mert mindenáron törvényes fiú örökösre vágyott. A történészek szerint a hat feleséget elfogyasztó uralkodónak több felesége volt, mint szeretője.
VIII. Henrik esküvői botrányai

Helyes kis tablókép, nemde?  Sikerrel nem igazán járt Henrikünk, viszont lefejeztetni imádott.. S hogy hogyan alakultak viszonyai? Hmm, elég érdekesen..

Ismert ugyan egy Bessie Blount nevű hölgy, akitől állítólag egy törvénytelen fia is született, és volt némi köze második felesége, Boleyn Anna húgához, Maryhez is, még az Annával kötött házasság előtt. Amikor pedig az Annával kötött házasság kezdett zátonyra futni, a király inkább a következő feleségre Jane Seymour-ra vetette fenséges tekintetét. Amint Annát sikerült eltávolítani az útból – szegénynek válás helyett a vérpad jutott – Henrik máris elvette Jane-t.

Jane halála, és egy másik balul sikerült házasság után az akkor már ötven felé közeledő, súlyosan elhízott Henrik egy 19 éves lányt emelt maga mellé a trónra, akiről azt hitte, szűzen érkezett a házasságba. Súlyos hiba volt ebbe az illúzióba ringatnia magát: Katherine Howard ugyanis igencsak tapasztalt szerető volt. Korábbi vőlegényét, akivel nemcsak a gyűrűváltásig jutottak el, egyenesen személyi titkáraként alkalmazta, sőt, hamarosan a király egyik udvaroncával, Thomas Culpeperrel is viszonyt kezdett. Ám hamarosan fény derült a titokra, és Katherine-nek el kellett búcsúznia a fejétől.

Feleség a börtönben, szeretők a palotában

Henrik egy későbbi uralkodó-utóda sem volt könnyű hapsi.. Az I. György néven 1714-ben trónra lépő korábbi hannoveri választófejedelem szintén több szeretőt tartott, ám amikor felesége, Sophia Dorothea visszaadta a kölcsönt, és megcsalta egy svéd gróffal, a választófejedelem egy életre az Ahlden-is kastélyba záratta a hölgyet, aki amúgy is betöltötte már a hivatását, hiszen két gyermeket is szült férjének. Angliába már két szeretőjével, egy kövérkés és egy magas, vékony hölggyel érkezett a leendő király…

I. György házassági botrányai

A mostani uralkodó-generációban sem ismeretlen, hogy a trónörökösnek szívszerelme helyett egy rangban hozzá illő hölgyet kellett elvennie: Károly, Diana és Camilla Parker-Bowles szerelmi háromszöge sokáig minden bulvárlap kedvenc témája volt. Diana halála után végül Károly elvehette Camillát, de az egyébként nem feltétlenül hiteles Globe magazin már azt is megpendítette, hogy Camilla is csak alibi a herceg mellett, hiszen Károly voltaképpen a férfiakat szereti.

Károly házassági botrányai

Azt hiszen ez utóbbit alighanem sosem tudjuk meg, egy dolog viszont praktikus tanácsnak tűnik, csajok. Óvatosan a brit uralkodókkal..

Ha szeretnél értesülni új bejegyzéseinkről, kövess bennünket a Facebook oldalunkon, az Instagram fiókunkon, vagy a Pinteresten

Ez a cikk a(z) Esküvői érdekességek kategóriában jelent meg.

Cimkék

esküvői bulvár érdekes esküvői információk
Wedding Factory