* common.systemMessage *

* common.systemQuestion *

Rendben

Mégsem

Viktoriánus steampunk esküvő

Ha még nem hallottál korábban a steampunk stílusról, akkor most nagy vonalakban bemutatom neked, hogy képben legyél. A steampunk az 1980-as években jelent meg, elsősorban egy stílust, tematikát, másodsorban egy szubkultúrát jelent. Főbb elemeit a neoviktoriánus stílusból meríti, olyan fiktív szerkezetekkel kombinálva, amik gőz meghajtásúak. Éppen ezért a kreativitás és a fantázia is nagy szerephez jut ebben a különleges irányzatban. Ha még nem teljesen világos, hogy mi ez, keress rá a képkeresőben vagy olvasd tovább a cikket és rá fogsz jönni! :)

Vértezd fel magad, mert ma egy ízig-vérig steampunk esküvőről olvashatsz!

Steampunk esküvő

A menyasszony és a vőlegény is művész lélek, ami már a témaválasztáson is jól látszik. A terv az volt, hogy az esküvő résztvevői úgy érezzék, egy teljesen új világba csöppentek, emellett a pár stílusát is megismerjék. Pár hónapnyi ötletelés után megszületett az ötlet, amit a vőlegény így írt le: „egy steampunk zeppelin becsapódott egy elvarázsolt erdőbe”. Hamar világossá vált számukra, hogy a tökéletes választás a steampunk stílus, ha elegáns, izgalmas, fantáziadús esküvői témát szeretnének megvalósítani, hiszen magába foglalja a viktoriánus divatot, eleganciát, egy csipetnyi science fictionnel kiegészítve.

Steampunk esküvő
Steampunk esküvői dekoráció

„Fontos volt számunkra, hogy újra egyesítsük a családot. Éppen ezért fontos volt, hogy minden elem családias, meleg hangulatot árasszon a ceremónián használt báláktól kezdve a padokon át a kosarakba rakott pokrócokig.” – mondta a menyasszony.

Steampunk esküvői dekoráció
Steampunk esküvői dekoráció

A pár a színválasztásnál a gazdag barnák, vörösek és más őszi színek mellett döntött, amik a feketével és a réz színeivel is jól harmonizáltak, ez utóbbi azért is volt fontos, mert a réz a stempunk stílus fontos eleme, így az esküvői dekorációban is mindenhol felbukkant. A menyasszony és az esküvői dekoráció elkészítésére felkért designer a dekoráció kellékeit szeméttelepeken, bolhapiacokon és furcsa boltokban szerezték be. Nagy hangsúlyt fektettek minden apró részletre, hogy a megálmodott világot tökéletesen megjelenítsék.

Steampunk esküvői dekoráció
Steampunk esküvői dekoráció

Hogy mit tanácsolt Kate, a menyasszony azoknak, akik hasonló esküvőt szeretnének? Elsősorban azt, hogy ne adják fel, amikor a tökéletes ruhadarab megtalálásáról van szó, ne adják alább a tökéletesnél. Kiemelte még a rugalmasság és a kreativitás fontosságát, ami szintén nélkülözhetetlen, ha ekkora munkára vállalkozik az ember. Készíts képeket az esküvőig vezető folyamatról is, ne csak a végeredményről! És végül, ha a nap végén ahhoz mész hozzá, akihez hozzá akartál menni, az esküvőd sikeres volt :)

Ha hasonló esküvőt szeretnél, keress meg, mindig nyitott vagyok a hasonló újításokra, amik kicsit felrázzák az embert :)

cikk forrása: ruffledblog.com, képek: Braedon Flynn.

Ha szeretnél értesülni új bejegyzéseinkről, kövess bennünket a Facebook oldalunkon, az Instagram fiókunkon, vagy a Pinteresten

Ez a cikk a(z) Esküvői érdekességek kategóriában jelent meg.

Cimkék

különleges esküvői dekoráció viktoriánus esküvői dekoráció steampunk esküvői dekoráció
Wedding Factory