* common.systemMessage *

* common.systemQuestion *

Rendben

Mégsem

Világhír felé masírozik a legújabb esküvőtrend, a JoinMyWedding

joinmywedding-eskuvoi-dekoracio-02Már írtam róla korábban, hogy milyen színesek és sokfélék az esküvők a világ különböző pontjain, de vajon gondoltál-e valaha arra, hogy akár nyaralás közben részt vegyél egy külföldi lagzin? Egy magyar startupnak köszönhetően ez a lehetőség megnyílt bárki számára, hiszen a JoinMyWedding alkalmazással a világ bármely pontján megtartott esküvőre megválthatod jegyedet, hogy megismételhetetlen kulturális élményben legyen részed.

Az egyedülálló lehetőséget egy magyar páros, Párkányi Orsi és Matécsa Márti hozta létre, az ötlet pedig saját tapasztalataik alapján jött. Márti évekkel korábban vett részt egy indiai esküvőn, ami akkora élményt jelentett számára, hogy másokkal is szívesen megosztotta volna, az Ausztráliában élő Orsi pedig sajnálta, hogy a nagy távolság miatt a baráti körében tartott összes esküvőről lemaradt. Ezek a gondolatok vezettek végül az ötlethez, hogy az esküvőkre lehessen jegyet váltani.

Bár Magyarországon az esküvő általában egy viszonylag szűk körben ünnepelt esemény, a világon ez nem mindenhol van így, ezért is döntött úgy a páros, hogy létrehozza az esküvők Airbnb-jét. Indiában például egy esküvő inkább egy több napos fesztiválra hasonlít a szolid 1000-1500 fős násznéppel, és aki Európaiként részt vett már hasonló eseményen, sohasem felejti el.

Éppen ezért India volt a fő célország, hiszen évente 11 millió, több ezer fős esküvőt tartanak itt (tehát Magyarország lakosságánál is több ember házasodik ezen a területen évente). Az alkalmazás segítségével magánemberek adhatják meg az esküvő részleteit: hol lesz az esküvő, mik az ország jellegzetes szokásai, mi a pár története, tehát közelebb érezhetjük magunkat hozzájuk, mikor az esküvőjükre jegyet váltunk. Ezen kívül szerepel az is az adatlapon, hogy mit tartalmaz a megvásárol jegy, természetesen a részvételen és az ételen kívül: számíthatunk-e szállásra vay az esküvőre való közlekedésre.

joinmywedding-eskuvoi-dekoracio-01Az esküvők lehetnek publikusak vagy privát jellegűek, ez utóbbinál a weboldal címét vagy kódját oszthatják meg a meghívottakkal. Az oldalra bárki regisztrálhat, de ezután több ellenőrzési ponton kell „átmenni”, de a párral és rokonaikkal személyesen is felveszik a kapcsolatot, hogy minden zökkenőmentesen menjen.

India mellett volt már orosz regisztráló pár is, akik Gyűrűk Ura témájú esküvőjüket nyitották meg az érdeklődők számára, de lassacskán magyar párok is elkezdtek csatlakozni a kezdeményezéshez. Már több utazási iroda is felkereste az alapítókat, ezek közül Magyarországon egyet választottak partnernek, amely olyan utakat kínál, ahol a 10 napos utazási csomag része egy háromnapos esküvő is.

A későbbiekben több fejlesztés is várható, de úgy tűnik, hogy Orsi és Márti fő célja megvalósul: közelebb hozni a kultúrákat és az embereket a világ egyik legbensőségesebb eseménye által.

Cikk forrása itt.

Ha szeretnél értesülni új bejegyzéseinkről, kövess bennünket a Facebook oldalunkon, az Instagram fiókunkon, vagy a Pinteresten

Ez a cikk a(z) Esküvői érdekességek kategóriában jelent meg.

Cimkék

piros esküvői dekoráció havas esküvő esküvői ötletek esküvői újdoságok külföldi esküvők
Wedding Factory