* common.systemMessage *

* common.systemQuestion *

Rendben

Mégsem

Te megálmodod, mi elkészítjük!

Esküvői dekoráció, virágkötészet

Menyasszonyi csokrok a tavasz egyik első hírnökéből, avagy a "Nárcisz-sztori"

A tavasz egyik legvidámabb virága kétségtelenül a nárcisz. Sárga virágait látva elhisszük, hogy a telet felváltja a tavasz, s hogy a természet megújulása immáron visszavonhatatlanul elkezdődött. De vajon mit tudhatunk róla? S hogyan mutat egy menyasszonyi csokor főszereplőjeként?

Sárga nárcisz esküvői dekoráció

A nárcisz Kínában a gazdagság és a szerencse szimbóluma. A virágzása az új kínai év kezdetén történik, ezért az újjászületés szimbólumává vált. Ha a nárciszod Újév estéjén virágzik, akkor egész évben szerencsés és egészséges leszel. A “Big Fish” című filmben Edward Bloom a szerelme ablaka alá ültet nárciszt azért, hogy a virágokkal meghódítsa.

Fehér nárcisz menyasszoni csokor

Találhatunk azonban mitológiai vonatkozást is erről a törékenynek tűnő kora-tavaszi szépségről..

Narkisszosz egy nimfa fia volt, akinek születésekor megjósolta Teiresziasz, hogy csak akkor érheti meg az öregkort, ha nem ismeri meg önmagát. Ez a látszólag önmagának ellentmondó jóslat valóra is vált. Narkisszosz szép szál ifjúvá serdült, akibe sok nimfa beleszeretett, ő viszont mindet elutasította (közöttük volt Ekhó is). Az egyik nimfa azonban nem törődött bele kikosarazásába, s Nemeszisz istennőnek, a bosszúállás istennőjének tett panaszt. Nemeszisz meg is hallgatta és teljesítette a kívánságot. Narkisszosz vadászat közben egy folyó partjára ért, és mivel inni akart, belenézett a folyótükörbe. Ekkor megpillantotta önmagát és azon nyomban magába szeretett. Egész nap ott maradt és hasztalan próbálta magához ölelni tükörképét. Így ugyanazt a kínt élte át, amit a nimfák, amikor nem kaphatták meg. Reggelre Narkisszosz helyén az odasiető nimfák már csak néhány sárga szirmú virágot, nárciszt találtak.

Fehér, sárga nárcisz menyasszonyi csokor

Mit szólnátok egy nárcisz csokorhoz az esküvőtökön? :)

Ha szeretnél értesülni új bejegyzéseinkről, kövess bennünket a Facebook oldalunkon, az Instagram fiókunkon, vagy a Pinteresten

Ez a cikk a(z) Menyasszonyi csokor kategóriában jelent meg.

Cimkék

nárcisz menyasszonyi csokor fehér menyasszonyi csokor sárga menyasszonyi csokor
Wedding Factory