* common.systemMessage *

* common.systemQuestion *

Rendben

Mégsem

Te megálmodod, mi elkészítjük!

Esküvői dekoráció, virágkötészet

Menyasszonyi csokrok az augusztus virágaiból, napraforgóval, tearózsával...

Egy igazán hangulatos esküvői dekorációhoz érdemes körülnézni az idénynek megfelelő vágott virágok között, augusztusban két személyes kedvencem van, a napraforgó és a tearózsa.. Mindkettőből gyönyörű, igazi nyári hangulatú esküvői asztaldíszek és menyasszonyi csokrok is készíthetők, órákig el tudnám nézni ezeket a fotókat, olyan erővel sugározzák magukból a nyár melegségét, gondtalanságát..

A napraforgónak, Oroszország nemzeti virágának, már majdnem háromezer éves történelme van. A nagy orosz cárt, Pétert, hollandiai látogatásán annyira elbűvölte a virág szépsége, hogy magával vitte magvait Oroszországba. Peruban az aztékoknál a napraforgó szent virág volt. A templomaikban aranyból készült napraforgókképeit helyezték el, koronázáskor pedig a sárga virágokból fontak koszorúkat.

A tearózsák általában 30-40 cm. hosszú szárukkal és kis, tömzsi fejükkel főleg a nyár ezen időszakában burjánzanak. Amennyire állandó a rózsa szeretete, annyira változó a rózsadivat. A nemesítők hosszú évszázadok alatt a legkülönbözőbb színű, alakú, méretű rózsákat állították elő. Van már tarka szirmú, lila és kék rózsa is, de persze fekete rózsát sohasem sikerült előállítani. Az utóbbi évek legnagyobb nemesítői “leleménye” az Angliában előállított aranybarna színű rózsa.

A napraforgót több méretben is termesztik, egy menyasszonyi csokorba nem feltétlenül a hatalmas táblákban álló példányokat használom, léteznek kisebb fejű, kimondottan virágkötészeti célra nemesített példányok. Remekül mutat egy menyasszonyi csokorban vadvirágokkal, füvekkel és rezgővel is.

Egy igazi nyári esküvői asztaldísznek tökéletes egy lazán kötött napraforgó-csokor, befőttesüvegekben, rengeteg zölddel, és egy az esküvői dekoráció hangulatához passzoló színes, vidám szalaggal. Pár teamécses, egy kreatív ültetőkártya, vagy asztalszám és a maga egyszerűségében válik tökéletessé egy napraforgó asztaldísz.. :)

Természetesen az egyszerűség is lehet gyönyörű, egy teljesen naturális, gyönyörűen telt fejű napraforgókból kötött menyasszonyi csokor tökéletesen megtestesíti az egyszerűséget, letisztultságot és kifejezi két ember szerelmének tisztaságát, mélységét..

A romantikusabb menyasszonyoknak egy fehér tearózsa csokrot ajánlanék, a fehér, ekrü és púder árnyalatok mind tökéletesen passzolnak egy finom, törékeny csokorhoz, egy kis púder színű szalag, pár gyöngyfejű gombostű és kész a tökéletesen romantikus menyasszonyi csokor.

A vintage imádóknak halványzöld tearózsát javaslok, egy zöldekkel és füvekkel gazdagon kötött csokor tökéletesen kiegészít egy csipkés, kicsit rusztikusabb menyasszonyi ruhát és az asztaldíszekben is remekül lehet használni őket. Dús szirmú fejüknek köszönhetően gyönyörű, tömör csokrokat lehet kötni belőlük.

Egy igazi kerti esküvőhöz pedig egyértelműen ezt a fehér és pink kombinációt ajánlanám, volt már olyan menyasszonyom, aki Converse dorkóban mondta ki az igent, természetesen szereztünk hozzá pink cipőfűzőt is, így lett igazán tuti az összhatás a menyasszonyi csokorral.. :)

Ha szeretnél értesülni új bejegyzéseinkről, kövess bennünket a Facebook oldalunkon, az Instagram fiókunkon, vagy a Pinteresten

Ez a cikk a(z) Menyasszonyi csokor kategóriában jelent meg.

Cimkék

napraforgó menyasszonyi csokor fehér menyasszonyi csokor színes menyasszonyi csokor rózsaszín menyasszonyi csokor rózsa menyasszonyi csokor
Wedding Factory