* common.systemMessage *

* common.systemQuestion *

Rendben

Mégsem

Tavaszi menyasszonyi csokrok

Ha olyan szerencsés menyasszony vagy, hogy a boldogító igent április, május vagy június hónapokban mondod ki, a virágok többsége ekkor virágzik! Mit jelent ez számodra? Azt, hogy ezekben a hónapokban sokkal szélesebb palettáról válogathatsz, ráadásul sokkal jobb áron: például tulipánt, pünkösdi rózsát, jácintot a későbbi hónapokban vagy lehetetlenség, vagy igencsak költséges. A tavaszi menyasszonyi csokrok legnagyobb „sztárjai” a pünkösdi rózsa, az orgona, a gyöngyike, a hortenzia, a boglárka, a nárcisz és a jácint, hogy csak párat említsek az ezerféle színben pompázó, csodás illatú társulatból! Következzen pár menyasszonyi csokor, elsősorban saját korábbi munkáimból, amik megmutatják a tavaszi csokrok báját, és inspirációt adnak :)

Tulipán

tulipános menyasszonyi csokor

A tulipán az egyik legkedveltebb ősi magyar motívum, a népművészetben népszerűsége töretlen. Számtalan színben kapható, ráadásul önmagában is nagyon mutatós. Fiatal, bohókás menyasszonyok kedvence lehet egy ilyen bájos, friss csokor.

Fürtös gyöngyike

gyöngyikés menyasszonyi csokor

Ennek a kedves kora tavaszi növénynek legtöbben különböző kék árnyalatait ismerik, de kapható fehér és rózsaszín színekben is. Ha a kéket választottad esküvőd fő színének, akkor kedvenced lehet ez a kedves kis virág, hiszen azon kevesek egyike, amik természetes kék színnel rendelkeznek. Egy hasonló csokorral akár ki is pipálhatod a „valami kéket” a listádról :)

Pünkösdi rózsa

pünkösdi rózsás menyasszonyi csokor

A pünkösdi rózsa ugyan nem túl hosszú virágzású, de édes illatával, fenséges megjelenésével kárpótol ezért :) A tűzliliomokkal szokatlan, ugyanakkor feltűnő párosítást alkotnak.

Jácint

jácintos menyasszonyi csokor

A menyasszonyi csokrokban viszonylag ritkán szerepel a markáns illatú jácint, ha mégis, általában inkább kiegészítőként, mint magában. Ebben a rózsaszín különböző árnyalataiban pompázó csokorban a fő szerepet a rózsa és a boglárka kapja, elsőre észre sem vesszük a visszafogott halvány rózsaszín jácintot. Lila, pink és fehér változatai is nagyon kedveltek.

Nárcisz

nárciszos menyasszonyi csokor

Aki sárga témájú tavaszi esküvőn töri a fejét, ne is válasszon mást, mint a vidám sárga és fehér színekben pompázó nárciszt! A fenti képen tulipánokkal, százszorszépekkel és más tavaszi virágokkal bolondították meg a nárcisz alapú csokrot.

(kép forrása: www.gosfield-hall.co.uk)

Hortenzia

hortenziás menyasszonyi csokor

A hortenzia a kertészek nagy kedvence is, hiszen számos színvariációban pompázik, ráadásul kellemes, visszafogott pasztell színei teljesen egyedülállóak. Illata kellemesen édes, de nem túl erős. Az apró lepkékre hasonlító egyszerű virágokból összeálló gömb virágzatok önmagában is alkothatják a csokrot, mint a képen is, de kiegészítésként is felbukkanhat itt-ott más virágok mellett.

(Kép forrása: www.aliexpress.com)

sfield-hall.co.uk)

Ha szeretnél értesülni új bejegyzéseinkről, kövess bennünket a Facebook oldalunkon, az Instagram fiókunkon, vagy a Pinteresten

Ez a cikk a(z) Menyasszonyi csokor kategóriában jelent meg.

Cimkék

kék menyasszonyi csokor rózsaszín menyasszonyi csokor pasztell menyasszonyi csokor tavaszi menyasszonyi csokor
Wedding Factory