* common.systemMessage *

* common.systemQuestion *

Rendben

Mégsem

Te megálmodod, mi elkészítjük!

Esküvői dekoráció, virágkötészet

Last-minute karácsonyi dekorációs tippek

Hihetetlen, de már csak kettőt kell aludni, és itt a Karácsony! Sokan már jó előre kiválasztották és megvették a legszebb karácsonyfát, ami már feldíszítve várja, hogy alá költözzenek az ajándékok. Van, aki már december első napján karácsonyi hangulatba kerül, már három-négy héttel ezelőtt fényfüzérekkel és kisebb-nagyobb díszekkel dekorálta otthonát, jó előre beszerezte és becsomagolta az ajándékokat. De mi a helyzet azokkal, akik az utolsó pillanatig dolgoznak? Ha te is most vadászod le az utolsó ajándékokat, talán meg se vetted a fát és jó esetben 24-én lesz egy szusszanásnyi időd a sütés- főzés mellett foglalkozni a karácsonyi dekorációval, akkor ez a cikk neked szól :) Olyan egyszerűen elkészíthető dekorációs ötleteket szedtem össze, amik könnyen, gyorsan megvalósíthatóak különleges hozzávalók nélkül, így hamar ünnepi díszbe boríthatod a lakást. Természetesen azok is találhatnak itt új ötleteket, akiknél már minden készen áll Karácsonyra.

Tobozok

Az első, és egyben legegyszerűbb módja a télies hangulat megteremtésének, ha pár tobozt helyezel el a lakás különböző pontjain és az ebédlő asztalon. Egy lapos tálkába elrendezett fenyőágakkal, piros bogyós gallyakkal, egy-két karácsonyfadísszel vagy cukorkával tökéletes asztaldíszt alkothatsz akár pár perc alatt, az már a fantáziádra van bízva, hogy arany vagy ezüst festékkel, műhóval dekorálod a tobozokat, hiszen mindenképp nagyon mutatósak.

Díszpárnák

Nem kell csak az ünnepekre karácsonyi mintás díszpárnát vásárolnod, hiszen hagyományos díszpárnáidból ezeknél sokkal mutatósabb és fantáziadúsabb megoldást hozhatsz létre. Kösd át a párnát szalaggal (lehet textil csík vagy vastagabb, csomagoláshoz való szalag is), mintha egy ajándék lenne! Köss a szalagból masnit vagy ragassz rá készen kapható virág masnit és már kész is!

Képeslapok

A rengeteg gyönyörű képeslapot is felhasználhatod dekorációs célra, nem kell a szekrényben porosodniuk! Készíts belőlük girlandot; tűzd rá őket egy hosszabb szalagra kapcsozóval, majd egyszerűen akaszd ki valahova az elkészült dekorációt. Külön öröm lesz a hozzád látogató családtagoknak, hogy viszont láthatják az elküldött képeslapjukat :)

Havas kilátás

Te is havas Karácsonyra vágytál, de nem esett egy szem se? Ne csüggedj, inkább varázsolj az ablakba hópelyheket! Nem kell a nehezen levakarható műhóval bajlódnod, egyszerű horgász damilra fűzz fel ezüst és fehér virág masnikat, az így kapott füzért pedig lógasd le a függönykarnisról! És íme: máris nagy pelyhekben hull a hó! :)

A gyerekek örömére

Az esküvői és rendezvény dekorációknál is nagyon szeretem használni a színes csomagolású, izgalmas cukorkákat, ezért utolsó pillanatos dekorációhoz neked is tudom ajánlani :) Egy szép üveg vázát vagy egy egyszerű befőttes üveget is megtölthetsz apró cukorkákkal vagy csokikkal. Ezeket színenként egymásra rétegezheted, majd a végén egy szalaggal átkötheted a vázát vagy a befőttes üveg nyakát. A hozzád látogató gyerekek imádni fognak érte, csak ne felejtsd el utántölteni :)

Karácsonyfa dísz- másképp

A mutatós gömböket nem csak a fára akaszthatod, hanem villám asztal dekorációt is alkothatsz belőle. Ehhez egy nagy tálba helyezz pár fenyőágat, majd egyszerűen pakold rá a karácsonyfadíszeket! Helyezd az asztal közepére a mutatós kreációt és zsebeld be az elismeréseket az ötletes dekorációért! :)

Nem kell mereven ragaszkodni a leírtakhoz, a fenyőág helyett akár a kerti tuja ágát vagy boróka ágat is használhatsz, karácsonyi gömb helyett a narancsok is nagyon mutatósak lehetnek, engedd szabadjára a fantáziádat! :) Kellemes, békés ünnepeket kívánok minden kedves olvasómnak!

Képek forrása: www.rd.com, www.realsimple.com

Ha szeretnél értesülni új bejegyzéseinkről, kövess bennünket a Facebook oldalunkon, az Instagram fiókunkon, vagy a Pinteresten

Ez a cikk a(z) Rendezvény dekoráció kategóriában jelent meg.

Cimkék

karácsonyi dekoráció ünnepi dekoráció lakás dekoráció
Wedding Factory