* common.systemMessage *

* common.systemQuestion *

Rendben

Mégsem

Gyermekkori álmunk: a lovas esküvő!

Kislányként szinte mindannyian imádtuk a lovakat, és talán sokunk álmodozott róla, hogy egy csodaszép hintón vagy épp lóháton érkezik majd saját esküvőjére. Ha a lovak szeretete azóta is töretlen, épp itt az ideje, hogy gyerekkori álmodat valóra váltsd! Hiszen nem éppen ez az esküvők egyik legnagyobb előnye? :) A lovas téma ezerféleképpen bukkanhat fel egy esküvőn: az esküvői meghívó grafikájában, az esküvő helyszínében (töretlen népszerűségnek örvendenek a csűrök, majorságok, lovas fogadók az esküvői helyszínek között), az esküvői dekorációban, de érkezhet az ifjú pár akár lóháton vagy lovas hintón is.

A dekorációban nyugodtan elereszthetjük a fantáziánkat, jöhet minden, ami a lovagláshoz kapcsolódik: western csizmák, patkó, nyereg, kisebb-nagyobb ló figurák, ülőhelyként szalmabálák… ez csupán a fantáziádtól és az esküvő stílusától függ! Akár rusztikus stílusú pajta nászra vágysz, akár kifejezetten elegáns, angol arisztokratákat idéző esküvőre vágysz, a most következő ötletek között biztosan találsz neked tetszőt :)

1.

Ló az esküvőn
Ló az esküvőn

Bőr kiegészítő a menyasszonynak, virágos koszorú a lónak :) El kell ismerni, hogy kevés olyan lenyűgöző esküvői fotót lát az ember, mint amik lóval készültek! Ha te is fontolgatod, hogy patás vendéged lesz az esküvődön, nem árt olyan lovat választani, akit már ismersz!

2.

Lovas esküvői grafika
Lovas esküvői grafika

Ezek a virágos-patkós-monogramos esküvői meghívók akár lovas páré is lehetnének, de a patkó jelképezheti a szerencsét is, vagy akár a helyszínt is, ha az éppen egy lovas fogadó.

3.

Lovas esküvői dekoráció

A rusztikus lovas esküvő különleges kelléke lehet egy felfüggesztett fa itató is, amiben ezúttal virágok kaptak helyet.

4.

Lovas esküvői dekoráció
Lovas-virágos esküvői dekoráció

Lovas figurák jelezhetik az ülésrendet is, diszkréten megbújva az esküvői dekorációban, virágokkal körbevéve. A virágcsokrot a lovas vadászatokra utaló fácántoll díszíti.

5.

Lovas esküvői dekoráció
Lovas esküvői grafika

Ismét patkó szimbólumok jelennek meg papírnehezékként és a grafikában is. Patkó jelzi a menyasszony és a vőlegény ülőhelyét is. Ügyelj rá, hogy a patkó szárai felfelé mutassanak, hiszen a hagyomány szerint ez szerencsét és termékenységet jelent :)

6.

Arisztokratikus lovas esküvői dekoráció

Ettől a dekorációtól a lélegzetem is eláll… Természetesen a helyszín, a frissen nyírt smaragd zöld gyep, a háttérben lévő hatalmas fák és kastély is hozzátesznek, hogy hihetetlenül elegáns, arisztokratikus legyen az összhatás, de az esküvői dekoráció és az asztalközép is lenyűgöző. A menyasszony lovas zakóval kiegészített ruhája és a gyönyörű vadászló csak hab a tortán! Apropó torta: te észre vetted a képen az esküvői tortát? :)

 
Pár hasznos tanács még a végére, amit érdemes észben tartanod, ha az esküvődön „igazi” lovat is szeretnél szerephez juttatni:

[spacer height=”20px”]

  1. A lovak általában elég ijedősek, főleg a libegő, lebegő fehér dolgoktól tudnak kifutni a világból. Éppen ezért nem árt az esküvő előtt egy főpróbát tartani, ahol a menyasszonyi ruhádba vagy öltözve, hogy ne élesben kelljen kipróbálni, hogyan reagál rá a kiválasztott ló :)
  2. A lovak bizony potyogtatnak, amikor rájuk jön a szükség :)
  3. Egy éhes ló könnyen csemegének nézheti a csokrodat!

[spacer height=”20px”]

Azt tanácsolom, hogy mindenképp legyél megfontolt, és tartsd észben, hogy a lovak alapvetően menekülő állatok, tehát még nehezebben bírják az ilyen „szerepléseket”, mint a kutyák. Igyekezz minél inkább mellőzni a zavaró tényezőket a ló környezetében (akár az esküvői dekoráció is ilyen lehet :) ), mert különben úgy járhatsz, mint a menyasszony, akinek a képzeletében sokkal jobban festett az unikornisos esküvője :)

Lovas esküvői árnyoldalai

Képek forrása: itt és itt.

Ha szeretnél értesülni új bejegyzéseinkről, kövess bennünket a Facebook oldalunkon, az Instagram fiókunkon, vagy a Pinteresten

Ez a cikk a(z) Rusztikus esküvői dekoráció kategóriában jelent meg.

Cimkék

rusztikus esküvői dekoráció érdekes esküvői dekoráció lovas esküvői dekoráció lovas esküvő
Wedding Factory